3 x ontspannen bij eigen huis

Iedereen heeft af en toe behoefte aan wat ontspanning en wat is er nou fijner dan de ultieme ontspanning tools bij huis te hebben? Zo kun je sneller tijd maken om te ontspannen omdat je er niet voor hoeft te reizen. Daarnaast heb je hierbij een stuk meer privacy omdat je er alleen gebruik van kunt maken. In dit artikel omschrijf ik drie manieren om te ontspannen bij eigen huis. 

Waterpret in de tuin

Water heeft een ontspannende werking. Het is dan ook niet gek dat je na een lange dag werken behoefte hebt om lekker lang onder de warme douche te staan. Er zijn ook verschillende manieren waardoor je in de tuin kunt ontspannen met water. Denk hierbij aan een zwembad, waar je heerlijk baantjes in kunt zwemmen en kunt spelen. Daarnaast kun je ook denken aan een hot tub of een jacuzzi. Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van water in de tuin. Een hottub houtgestookt heeft daarbij ook nog als voordeel dat deze verwarmt wordt door het stoken van een vuurtje. Hierdoor kun je ook genieten van het knisperende geluid van het brandende vuurtje.

Stomen in de sauna

Vind jij het heerlijk om één of meerdere keren per jaar naar de sauna te gaan? Bedenk je dan eens hoe fijn het zal zijn als je een sauna bij huis hebt. Dan kun je er op ieder gewenst moment gebruik van maken en hoef je hem met niemand te delen. Ook de sauna werkt erg ontspannend. Je zweet al je zorgen zo van je af en hoeft even nergens aan te denken. Een sauna bij huis is op verschillende manieren mogelijk. Zo kun je er één in huis laten bouwen, maar je kunt er ook voor kiezen om een losse saunacabine in de tuin neer te zetten. 

Een bad in huis

De mensen met een bad in huis zullen deze vorm van ontspanning direct geloven. Net als bij een jacuzzi of hottub werkt een bad heerlijk ontspannend door het warme water, maar een bad nemen in huis is wat eenvoudiger te realiseren. Je hebt hier namelijk niet te maken met de opwarmtijd van het bad. Ga je binnenkort je badkamer verbouwen? Neem een bad dan zeker mee in je overwegingen. Denk dan ook meteen na of je een bad wilt met ingebouwde bubbels of jets. Deze kunnen voor nog meer ontspanning zorgen. Geen verbouwplannen en eigenlijk ook geen plek voor een bad? Denk dan eens aan een opblaasbaar ligbad. Deze kun je er bij pakken wanneer je wilt ontspannen en daarna weer eenvoudig opbergen.