Alles wat je moet weten over raamfolie!

Ben je op zoek naar een manier om je woning  op te leuken? of een manier om de inkijk naar binnen te verminderen? Raamfolie heeft vele voordelen. Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is met raamfolie? Lees dan vooral verder!

Verschillende doeleinden

Raamfolie kan voor ontzettend veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan het gebruikt worden om het zicht van buiten naar binnen te blokkeren. Hiervoor kan je bijvoorbeeld matterende folie gebruiken. Hierdoor komt zonlicht onverminderd binnen. Ook zijn er soorten raamfolie met een praktische functie. Zo is er inbraakwerende folie, die een taaie, duurzame laag vormt over het raam. Deze veiligheidsfolie vertraagd inbrekers enorm of schrikt ze zelfs helemaal af. Daarnaast is er speciale zonwerende folie die felle zonnestralen in de zomer tegenhoudt. Ten slotte is er ook decoratieve raamfolie. Hiervan zijn ontelbaar veel verschillende soorten, dus er zit er vast wel een tussen die bij je interieur past. Ga jij voor een moderne en abstracte design, of hou je toch meer van een romantische bloemenprint. 

Eenvoudig zelf aan te brengen

Eén van de grootste voordelen van raamfolie is dat het aanbrengen ervan enorm makkelijk is. Dat gaat als volgt: ten eerste maak je het raamoppervlak goed schoon. Daarna snij je simpelweg de lengte af die je nodig hebt en dan haal je het papier eraf. Vervolgens plak je de folie met de kant van de plaklaag op het raam. Ten slotte kun je het best een rakel gebruiken om de luchtbellen van onder de folie te duwen. Zo gedaan dus! En wanneer je de raamfolie zat bent, is hij ook weer makkelijk, krasvrij en zonder lijm residu te verwijderen.

Hechting

Over het algemeen kan raamfolie zich op twee verschillende manieren aan het raam hechten: door middel van lijm of statische elektriciteit. Die eerste soort heet zelfklevende folie en deze is makkelijker aan te brengen dan statische folie. Het grote voordeel van statische raamfolie is dan weer dat het opnieuw gebruikt kan worden, terwijl zelfklevende folie na gebruik weggegooid moet worden.