Bezoek van de kakkerlakken familie

Heb jij een kakkerlak in huis gezien? Dan reken er maar op dat je snel kennis maakt met zijn enorme familie. Onder de juiste omstandigheden kan de kakkerlak zich razendsnel voortplanten. Wanneer een enkele verdwaalde kakkerlak genoeg eten om zich heen ziet zal hij begonnen met voortplanten. Een kakkerlak kan bijna 40 nimfen krijgen. Hieruit ontstaan binnen twee maanden kakkerlakken die zich ook weer vermenigvuldigen. Houd jij de tel nog bij?

Kakkerlakken voorkomen

Helaas voor de mens kruipen kakkerlakken in alle kieren en gaten die ze kunnen vinden. Met serieuze chaos tot gevolg. Een effectief bestrijdingsmiddel tegen de kakkerlak is bij de bouwmarkt niet verkrijgbaar. Je kunt ze daarom maar beter voorkomen. Dit doe je door je huis goed schoon te maken en houden. Dweil en stofzuig regelmatig. Zo ontstaan er geen vieze (voedings)plekken in huis waar de kakkerlak zich in een snoepfestijn waant. Sluit ook alle naden en kieren in je woning af met insectengaas. Op deze manier kunnen de kakkerlakken zich moeilijk verstoppen. En dat is precies wat ze het liefste doen: klimmen, vuil verzamelen, voedsel eten en jou in de weg lopen. Dit doet de kakkerlak in huis bij jou!

Een gevaar voor je gezondheid

Kakkerlakken gevaarlijk? Ze kunnen bijten, maar dat is vrij zeldzaam. De kakkerlak is vooral een smerig beestje dat geen enkele waarde hecht aan hygiëne. De kakkerlak bezit een groot aantal ziektekiemen zoals bacteriën en andere ziekteverwekkers in zijn bagage. Ook kan de kakkerlak het salmonella virus overbrengen via urine, ontlasting, braaksel en zelfs speeksel. Deze insect is soms ook de oorzaak van een heftige allergische reactie. Pas dus maar goed op bij het zien van een kakkerlak in je woning.

Ben je toch gebeten door een kakkerlak? Haast je dan naar de wasbak om er wat stromend water overheen te gieten. Dit zorgt voor een remmende werking van ziektekiemen die de kakkerlak heeft achtergelaten. Merk je dat zelf dat er een zwelling ontstaat? Ga dan over op een cool-pack. Houdt de pijn en zwelling lang aan en word je zelfs misselijk, breng dan een bezoek aan je huisarts voor de meest effectieve oplossing.

De oplossing tegen een kakkerlak in huis

Zoals je eerder in dit artikel kon lezen heb je waarschijnlijk met meerdere kakkerlakken in huis te maken als je er één voorbij ziet lopen. Dat is absoluut geen goed nieuws. Een enkele kakkerlak kun je snel buiten gooien. Maar een hele populatie is niet weg te werken met huis-tuin-en-keuken middeltjes. Schakel daarom een kakkerlakbestrijder in. Hij weet wel raad met een kakkerlakken invasie. Er zijn genoeg lokale ongediertebestrijders in Nederland te vinden.