Buffetkast maar dan anders

Voor velen is leven op het platteland een stil gekoesterde droom – het rustige leven, één zijn met de natuur of eenvoudigweg genieten. Een belangrijk aspect van dit leven is plezierig koken, voedzame producten nuttigen en omringd zijn door geliefden. Bijna geen enkel meubelstuk drukt dit gevoel beter uit dan een buffetkast.

Met een klassieke buffetkast laat je dit warme gevoel van het Franse platteland gewoon bij jou in huis waaien. Met een buffetkast in keuken of eethoek geniet je van ontbijt tot diner van een sfeervolle ambiance.

Wat is een buffetkast?

Dat lijkt misschien een overbodige vraag, maar een buffetkast kent vele vormen. Het komt erop neer dat je in een buffetkast op een overzichtelijke manier je servies en bestek kunt bewaren. Voor het buffet!

Een klassieke buffetkast is een combinatie van twee kasten :Buffetkast

Ten eerste een grote onderkast met deuren of lades voor grote voorwerpen, zoals taartschalen, pannen of potten.
Ten tweede, een wandmeubel, vaak met glazen deuren en open planken voor mooi en decoratief servies. Vanwege het verschil in diepte in de kast is er meestal een kleine opbergruimte op hoogte van een werkblad, maar bij een buffetkast is dit vaak puur decoratief.

Een keukenbuffet is meestal een beetje anders: daar is op de onderkast een plank aangebracht, zodat aan de bovenkant een aanrecht ontstaat waar je van alles op kunt zetten, bijvoorbeeld gebakjes en drankjes. Een keukenbuffet is gewoon een perfect meubel voor een gezellig buffet.

Een aanrecht lijkt meer op een traditioneel dressoir, meestal zonder bovenkast en met veel plaats om delicatessen uit te stellen. In de woonkamer kan ook een geluidssysteem of een kleine bar op het dressoir gezet worden. Er zijn bijzonder veel mooie vintage dressoirs uit de jaren ’60, waar ook stijlvolle bijzettafels bij passen.
Een buffetkast anders..

Je kunt ook alleen het onderste deel van een traditionele buffetkast gebruiken. Zoiets kan net even iets handiger zijn als de ruimte zich daar beter voor leent. Super fijn voor naast de eettafel! Servies, bestek en glazen staan dan binnen een handomdraai op tafel.
Vintage buffetkast

Nog een ander ideetje voor een buffetkast? Gebruik een oude, stalen archiefkast voor borden en glazen! Het stoffige imago van zo’n kast verandert bij jou in huis met deze nieuwe functie tot een stoer vintage meubel. Een echte eye catcher en een sfeermaker!

Hier meer info