Designbank

Designmeubels:

Doordat een design bank altijd ontworpen is door een ontwerper, krijgt deze een unieke uitstraling. Door het gebruiken van hoogwaardige middelen (zoals bijzonder leer, bijzondere stoffen en een goede binnenkant) stijgt de waarde van de banken. Tegenwoordig is een designbank vaak strak vormgegeven en in één kleur. Een trend van deze tijd is een vintage look. Het verschil tussen echt vintage en een vintage look is erg simpel: vintage is oud, een vintage look is nieuw, maar oogt oud.

Kopen van een designbank

Als je een designbank wilt gaan kopen, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Welke designer trekt je aan en wat vind je belangrijk? Past de bank in jouw interieur, zit de bank lekker en is de bank van de juiste hoogte? Let goed op de stijl van de ontwerper en de kwaliteit: probeer te voorkomen dat je een bankstel uitkiest dat voldoet aan een trend, kies een bank die modern is. Zo raak je er minder snel op uitgekeken.

Design bank. Schilderij van Mooieschilderijen.nu.

Innovation Slaapbank Sofa Wing Zwart

Deze moderne en multifunctionele designslaapbank van Innovation is een ontwerp van Per Weiss, Andreas Lund en Flemming Hoejfeldt. De rugleuning is in twee relaxstanden te zetten of creëer direct een een comfortabel, hoogwaardig, pocketveren matras. De Innovation slaapbank is leverbaar in wit textielleer, zwart textielleer, aqua blauwe- en fuchsia stof.

Innovation Slaapbank Sofa Wing Zwart.

Leolux Daja

Deze bijzonder comfortabele en zorgvuldig vormgegeven bank is opgebouwd rond een stevige buitenschaal en een zachte stoffering. Zitten op een Daja bankstel is als plaatsnemen achter in een limousine: ook daar word je omhuld door de sterke carrosserie, terwijl je wegzinkt in de zachte, met edel leer beklede zittingen. De associatie met de auto wordt op meer plaatsen herhaald: elegant golvende, licht gewelfde vlakken, worden op specifieke plaatsen afgeschuind voor een stabiele en gestructureerde vorm. Zo geven ze het ontwerp een typerend, haast gestroomlijnd uiterlijk.

Daja biedt banken met twee verschillende zitdieptes (met of zonder kussens) en verschillende breedtes. Daarnaast zijn er verscheidene aanbouwelementen en een poef. Een programma met talloze variatiemogelijkheden en keuze in bekleding.
Leolux Daja, bron: HoomXXL.