Een zwart badkamermeubel

Een zwart badkamermeubel past natuurlijk helemaal in de badkamertrends van tegenwoordig. Zo past zo’n meubel perfect in een badkamer met een industriële stijl, maar ook in een badkamer met een moderne stijl. Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot badkamermeubels. Dit geldt ook voor een zwart badkamermeubel. Zo kun je voor een zwart meubel met een lengte van 80 cm kiezen, maar ook voor een meubel met een lengte van 1,50 meter. Wat voor lengte jij uiteindelijk kiest is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je badkamer. Naast een meubel moet je badkamer immers ook beschikken over een douchecabine en eventueel een ligbad of toilet. Gelukkig is er voor iedere badkamer een zwart meubel verkrijgbaar. 

Verschillende materiaalsoorten 

Een zwart badkamermeubel is dan welliswaar zwart, maar het materiaal waarvan het meubel gemaakt is kan sterk verschillen. De meeste badkamermeubels zijn gemaakt van MDF. Het voordeel hiervan is dat het meubel bestand is tegen vocht en slijtage. Maar er zijn ook zwarte badkamermeubels die gemaakt zijn van tegels. Vaak hebben deze tegels een marmer look waardoor het meubel een luxe en elegantie uitstraling aan je badkamer geeft. Bij een meubel wat gemaakt is van tegels krijgt vocht helemaal geen kans om het meubel aan te tasten. Wel ligt de prijs voor zo’n meubel hoger dan de prijs van een meubel dat gemaakt is van MDF. 

Een badkamermeubel met een matte of een glanzende afwerking

Naast dat een zwart badkamermeubel verkrijgbaar is in verschillende groottes en in verschillende materiaalsoorten, zijn er ook nog keuzemogelijkheden met betrekking tot de afwerking van het meubel. Kies je voor een meubel met een glanzende afwerking, of heb je liever een meubel met een matte afwerking? Welke afwerking jij het mooiste vindt is natuurlijk een kwestie van smaak. Houd je van stoer? Dan zal je waarschijnlijk kiezen voor een meubel met een matte uitstraling. Houd je van chique? Dan zal je waarschijnlijk juist kiezen voor een meubel met een glanzende uitstraling. Het voordeel van een badkamermeubel met een matte uitstraling is dat je hier minder snel vingerafdrukken op ziet. Dit in tegenstelling tot een meubel met een glanzende afwerking. Hier zie je vaak ieder stofje en iedere vingerafdruk op zitten. Zeker wanneer het schoonmaken van de badkamer niet je hobby is, is het belangrijk om goed na te denken over de afwerking van het meubel voor je badkamer.

De juiste waskom

Aan badkamermeubel op zich heb je niet zo heel veel. Je wilt immers toch je tanden kunnen poetsen in de badkamer. Daarom is een meubel niet het enige waar je goed over na moet denken. Er zijn namelijk meubels verkrijgbaar waarin standaard een wasbak verwerkt zit, maar er zijn ook meubels waarbij dit niet het geval is. Bij een zwart badkamermeubel waarin geen wastafel verwerkt zit, kun je zelf nog één of meerdere waskommen plaatsen. Ook kun je hierbij kiezen uit een ronde waskommen of rechthoekige wasbakken. Door te kiezen voor een meubel zonder wastafel kun jij je eigen meubel creëren. Hierbij kun je verschillende stijlen combineren. Kies bijvoorbeeld voor een meubel met een glanzende afwerking in combinatie met een betonlook waskom.