Eetkamerstoel nodig? Zo kies je ongetwijfeld de beste

Geen eetkamer is compleet zonder mooie eetkamerstoel bij je eettafel. En of je nu tien stoelen nodig hebt, of twee, deze keuze maak je niet zomaar. Eetkamerstoelen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je er goed rechtop in kunnen zetten en moet de stoel de juiste hoogte hebben. Daarbij is het handig als het materiaal gemakkelijk schoon te maken is, want aan de eettafel is de kans dat deze vies wordt een stuk groter. En als laatste moet je eetkamerstoel natuurlijk mooi zijn en passen bij je tafel en je interieur. Behalve deze voor de hand liggende punten, zijn er nog een aantal andere kenmerken om te overwegen als je eetkamerstoelen gaat kopen.

Een eetkamerstoel met armleuningen?

Het is belangrijk dat je eetkamerstoelen lekker zitten en dat je recht aan tafel kunt plaatsnemen en probleemloos kunt eten. Maar wat als het eten op is? Dan wil je juist nog even lekker achteruit kunnen zitten, na-tafelen met je gasten en de heerlijke maaltijd even rustig laten zakken. Dat kan als je eetkamerstoelen met een leuning aanschaft. Deze stoelen nodigen ook uit om als het eten al op is nog lekker aan tafel te blijven, met een kopje koffie of een drankje en nog even na te genieten van diner.

Of kies je zonder armleuningen?

Als je een eetkamerstoel zonder armleuningen neemt, dan profiteer je ook van bepaalde voordelen. Deze is namelijk gemakkelijk onder de tafel te schuiven en het instappen en uitstappen gaat ook veel soepeler. Ben je iemand die na het eten liever opstaat of die een druk leven lijdt en dus vaak snelle maaltijden tot zich neemt? Dan is een eetkamerstoel zonder armleuningen praktischer voor jou. Wil je het beste van beide werelden? Kies dan eetkamerstoelen met een roterend onderstel.

Wel of geen wieltjes?

Een andere keuze waar je over na kunt denken is of je wieltjes onder je eetkamerstoelen wilt hebben of niet. De voordelen van wieltjes zijn duidelijk: je kunt de stoelen gemakkelijker verplaatsen en je maakt geen krassen op je vloer. Maar tegelijkertijd is een eetkamerstoel met wieltjes ook minder solide en kunnen mensen tijdens het eten rollen en bewegen. Wieltjes zijn handig als je je stoelen regelmatig verplaatst en soms een grote tafel dekt en andere keren juist snel en gemakkelijk wilt eten. Voor mensen die niet goed stil kunnen zitten is een eetkamerstoel met wieltjes niet ideaal.

Korting voor een hele set

De beste manier om je eetkamer uit te rusten is door een hele set met stoelen en tafel aan te schaffen. Dat is vaak goedkoper dan wanneer je ze apart koopt en ideaal als je je eetkamer volledig opnieuw wilt inrichten. Ga op zoek naar aanbiedingen en je kunt voor een set vaak extra voordeel verwachten. Vergeet dan niet ook de webwinkels te bezoeken, want daar zijn de prijzen vaak nog lager. Een goede eetkamerstoel moet aan jouw persoonlijke wensen voldoen. Denk hier even goed over na en je maakt vast de beste keuze.