In 3 stappen je houten tuinmeubelen pimpen

Heb je houten tuinmeubelen die hun beste tijd wel gehad hebben, maar wil je eigenlijk nog geen nieuwe kopen? Doe dat ook zeker nog niet! Met een beetje handigheid en een likje verf kun je de meubelen namelijk een compleet andere uitstraling geven. Het kost misschien even wat tijd, maar moeilijk is het zeker niet. In dit artikel vertel ik je hoe je in 3 stappen je houten tuinmeubelen kunt pimpen zodat je hier weer jaren mee voort kan.

Stap 1: Zorg voor een schone, vlakke basis

Een schone en vlakke basis is erg belangrijk bij het pimpen van uw houten tuinmeubelen. Zorg er dan ook voor dat je de tuinstoel of tuinbank eerst goed schoonmaakt. Dit kan gewoon met een sopje en een doek. Vervolgens dien je het meubel mooi vlak te schuren. Hierdoor heb je een perfect begin voor de rest van je project. Het schuren is vaak het zwaarste onderdeel, maar het is wel erg belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Hierdoor hecht de verf later beter en verwijder je ook meteen oude verflagen van het meubel. Zo heb je aan het eind het grootste en mooiste resultaat. 

Stap 2: Beschadigingen opvullen

Wanneer je alles netjes vlak en schoon hebt gemaakt, wordt het tijd om te kijken of er beschadigingen te zien zijn op het meubel. Deze kun je dan vervolgens oplossen door ze bijvoorbeeld op te vullen met een beetje vloeibaar hout. Dit is een kneedbaar goedje waardoor je het precies kunt laten passen. Als je toch al van plan bent om het meubel nog een ander kleurtje te geven, dan is het niet erg dat het vloeibare hout een andere kleur heeft dan het originele hout.

Stap 3: Geef de stoel een mooi kleurtje

Dan de laatste stap, geef de stoel een mooi kleurtje naar jouw wens. Het is wel belangrijk om het houten meubel eerst te ontvetten voor je gaat schilderen. Hierdoor pakt de verf nog beter en zit er geen stof of vet onder de verf. Kies voor een verf die geschikt is voor hout en buiten gebruikt kan worden. Begin eerst met een grondlaag en breng, indien deze niet voldoende dekking geeft, nog een laag aan. Zorg bij iedere laag dat je het meubel even weer lichtelijk opschuurt en ontvet. Laat het meubel daarna goed drogen en dan kun je weer jaren vooruit met je prachtige tuinmeubel.