Je huis beveiligen

Er zijn veel goede redenen om goed na te denken over het beveiligen van je huis.

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk je eigen veiligheid, die van je gezin en jullie bezittingen. Maar weinig dingen zijn erger dan een crimineel je huis zien binnenkomen en je bezittingen zien plunderen. Niet alleen zul je dan financieel verlies lijden en je bezittingen kwijtraken maar ook de psychologische klap die je krijgt, zul je maar moeilijk te boven komen.

Gelukkig is fysiek geweld tijdens een inbraak uiterst zeldzaam, maar het kan gebeuren met alle gevolgen van dien.

Deze risico’s zijn over het algemeen bekend maar wat minder voor de hand liggend is, is dat een inbraak ook van invloed kan zijn op je financiĆ«le situatie. In het geval van een claim kunnen sommige verzekeringsmaatschappijen na afwikkeling de premies, die je in de komende jaren moet betalen, flink verhogen.

Dus om een aantal redenen moet het beveiligen van je huis de hoogste prioriteit hebben.

Maar weinig mensen willen van hun huis een fort maken omdat dit gewoon niet handig is en ook een hoop geld kost. Het is ook niet nodig om dat te doen, omdat er een aantal maatregelen zijn die je kunt nemen. Je moet ook in je achterhoofd houden dat een inbraak meestal wordt uitgevoerd door iemand die toevallig een open raam of deur ziet, enz. Als je daar rekening mee houdt, zijn er een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om die inbrekers afschrikken.

Als je weg gaat, zelfs voor maar vijf minuten, moet je ervoor zorgen dat alle deuren en ramen goed zijn vergrendeld. Maak niet de fout om de ramen boven open te laten in de veronderstelling dat een inbreker niet omhoog kan klimmen, want je zult versteld staan.

Hoewel je misschien denkt dat inbrekers een bivakmuts op hebben en een tas vol met geavanceerde gereedschappen bij zich dragen, is het laatste wat ze eigenlijk willen de aandacht op zichzelf vestigen.

Als gevolg hiervan zullen ze gereedschap gebruiken wat ze gemakkelijk in hun zak kunnen steken en geloof het of niet veel illegale ingangen worden gemaakt met behulp van gereedschap dat de inbreker heeft gezien in de tuin of heeft gevonden in een tuinhuisje. Zorg ervoor dat alle gereedschappen zoals schoppen en schroevendraaiers goed zijn opgeborgen in het huis of achter slot en grendel liggen. Zo kun je het werk van een inbreker iets moeilijker maken.

Lees verder – www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer