Slaapkamer verlichting is meer dan een lampje

Al ver voordat de corona zijn vervelende intrede deed veranderde de functie van de slaapkamer al geleidelijk. Steeds meer mensen plaatsten bijvoorbeeld een tv in hun slaapplek om nog even voor het slapengaan die ene spannende serie te kijken, het nieuws te volgen of gewoon even te sappen tot de slaap werd gevat. De boekenliefhebbers plaatsten extra slaapkamer verlichting om languit te kunnen genieten van een verhaal.

Verandering van slaapkamer naar werkkamer en chillroom

Door de corona en de lockdown werden hele gezinnen afgezonderd van de buitenwereld. In veel situaties werd daardoor het huis figuurlijk en soms zelfs letterlijk te klein. Alle ruimte in huis moest optimaal benut worden om te kunnen genieten van een klein beetje privacy.

De slaapkamers werden daardoor het verlengde van de huiskamer. Er werd een bureau geplaatst en thuisonderwijs gevolgd door de kinderen. Ook de thuiswerkende volwassene was noodgedwongen aan het werk op de slaapkamer omdat dit de enige plek was waar dit ongestoord kon worden gedaan. Niet enkel het interieur van de slaapkamer veranderde door deze crisis ook de slaapkamer verlichting kreeg een hele andere functie. Ook na een drukke dag was de slaapkamer namelijk de enige plek waar de rust en de privacy te halen viel.

Slaapkamer verlichting is functioneel en sfeervol

Gelukkig mogen we allemaal weer naar buiten en wordt de slaapkamer langzaam weer de plek waar we enkel hoeven te ontspannen. Echter de slaapkamer gebruiken voor alleen maar intimiteit en slapen is verleden tijd. We willen graag kunnen ontspannen op deze plek. Goede slaapkamer verlichting hoort daarbij. Een leeslampje, een romantisch lichtje op de nachtkastjes, een functioneel zacht lichtje voor het toiletbezoek in de nacht, allemaal onmisbare verlichting voor op een slaapkamer. Verder willen we natuurlijk ook dat onze slaapkamer er gezellig uitziet. We willen graag een lamp aan het plafond of misschien wel een aantal dimbare spots en een mooie eyecatcher voor in die donkere saaie hoek. En dan het liefst een lamp die niet iedereen in huis heeft, iets speciaals waar we onze slaapkamer net dat extra beetje luxe, romantiek of gezelligheid kunnen geven.

Geen gewone maar bijzondere verlichting van onbekende designers

Wanneer je op zoek bent naar mooie slaapkamer verlichting die niet iedereen heeft dan kom je al snel in de designwereld terecht. Heb je wel eens gehoord van de Popup lighting Deer Head? Dit is een lamp in de vorm van een hert, de lichtuitstraling zorgt voor het gewei. Of lampen van het merk Umage die unieke schaduweffecten creƫren? Hou je van wat gezelligheid op de slaapkamer? Kijk dan eens naar de voliere lampen van Mathieu waar nep vogels in echte veren hun toevlucht gezocht hebben. Dit zijn allemaal lampen van nog redelijk onbekende designers maar die absoluut een extra touch geven aan jouw slaapkamer.

WIl jij meer weten over deze slaapkamer verlichting of deze tot nu toe redelijk onbekende designers? Wil je zeker weten dat je voor een eerlijke prijs verlichting koopt en dat het overgrote gedeelte van je uitgave ook direct terecht komt bij de designer zelf maar wil je ook absoluut niet teveel betalen voor verlichting? Neem dan gerust eens een kijkje in de unieke webshop van LampTwist.