Smart Home – Bedien uw jaloezieën en gordijnen op afstand

Een slimme woning kan huiseigenaren talloze voordelen bieden, waaronder gemak, veiligheid, energie-efficiëntie en bewaking op afstand. Een slimme woning vereist in wezen het gebruik van een domoticacontrolepaneel (de hub) dat verbinding maakt met uw wifi-thuisnetwerk en waarmee u alle belangrijke hulpprogramma’s kunt bedienen met uw smartphone, tablet of pc met internettoegang. Hoewel verlichting op afstand, huisbeveiliging en verwarmingsregeling enkele van de meest voorkomende toepassingen van domoticasystemen zijn, kunt u met een slimme woning ook uw jaloezieën, gordijnrails, zonneschermen, garageluiken en luifels bedienen.

Door de hub met uw draadloze thuisnetwerk te verbinden en de smartphone-app te installeren, kunt u meer doen dan alleen jaloezieën en gordijnen op afstand bedienen. U kunt ze op timers instellen of ze programmeren om te openen / sluiten in reactie op fotosensoren en windsensoren. Het toevoegen van uw gemotoriseerde gordijnen, jaloezieën, luifels en garageluiken aan uw smartphonegestuurde domoticasysteem kan huiseigenaren de volgende voordelen bieden:

• Smartphone-gestuurde aanpassing van jaloezieën en zonwering

Met de smartphone-app geïnstalleerd, hoeft u niet langer handmatig naar de jaloezieën en gordijnen te reiken telkens wanneer u ze wilt sluiten of openen. U kunt gewoon uw smartphone tevoorschijn halen en met één druk op de knop al uw zonneschermen vanuit uw luie stoel bedienen.

• Controle van meerdere tinten samen met behulp van groepen

Met een slimme woning kunt u meerdere gemotoriseerde zonweringstoestellen aan een groep toevoegen voor een gestroomlijnde bediening. Dus wanneer u het huis verlaat, gebruikt u gewoon de groepsbesturing en sluit u alle slimme jaloezieën, slimme gordijnrails en luifels met uw smartphone. Dit betekent dat u niet langer elk venster handmatig hoeft te controleren en te bereiken.

• Zet uw jaloezieën en gordijnen op timers

Met domotica kunt u plannen dat uw jaloezieën en gordijnen open en dicht gaan op vooraf ingestelde tijden gedurende de dag. Dit simuleert de bewoning in huis, ook al bent u weg, wat vooral handig is als u op vakantie bent. Erg mooie slimme producten vind u van het merk Slide.

• Bedien de garagedeur vanuit uw auto

Wanneer uw gemotoriseerde garagedeuren zijn geïntegreerd in het domoticasysteem, kunt u uw luiken openen zonder dat u aan het einde van een vermoeiende dag uit uw auto hoeft te stappen. U kunt dit doen door uw smartphone-app te gebruiken zonder het comfort van uw auto te verlaten.

• Bespaar energie en energiekosten

Met behulp van de smartphone-app kunnen de automatische jaloezieën en gordijnen worden ingesteld om samen met de lichtsensoren te werken. Dit betekent dat de jaloezieën en zonneschermen automatisch kunnen zakken tijdens extreem zonlicht, waardoor het interieur koel blijft en uw meubels in de zomer worden beschermd tegen schade door de zon. Hierdoor kunt u besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd energie besparen.

• Pas de jaloezieën aan het weer aan

Als je windsensoren hebt geïnstalleerd, kun je je zonneschermen en jaloezieën zo instellen dat ze sluiten afhankelijk van de windsnelheid. Dus als er harde wind is, hoeft u niet handmatig naar uw jaloezieën en gordijnen te reiken om ze allemaal te sluiten. De jaloezieën reageren automatisch op dergelijke omstandigheden.

Automatische jaloezieën en gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van een slimme woning en creëren een aangename leefomgeving, zorgen voor energiebesparing, verlagen de energierekening en bieden het gemak van draadloze bediening met uw smartphone.