Stappenplan voor een diamond painting maken

Een diamond painting maken hoeft in de praktijk zeker niet veel voeten in de aarde te hebben, integendeel. Wel is het zo dat het belangrijk is om gestructureerd te werk te gaan. Dit is niet alleen van belang voor het eindresultaat, maar ook voor het plezier dat je zal ervaren tijdens het maken. Omwille van deze reden kan het de moeite waard zijn om je even te verdiepen in een speciaal stappenplan voor een diamond painting maken. Wij hebben zo’n stappenplan voor je opgemaakt en stellen ze op deze pagina graag aan je voor.

1.) Je diamond painting maken voorbereiden

Het eerste wat je moet doen is uiteraard je diamond painting maken voorbereiden. Dit betekent dat je het ontvangen pakket moet uitpakken en eerst moet controleren of je alles wel goed hebt ontvangen. Heb je dit gedaan? Dan is het tijd geworden om het canvas op een vlakke en stabiele ondergrond te leggen. Het wordt in de praktijk nog steeds vooral aangeraden om hiervoor gebruik te maken van een tafel. De meegeleverde steentjes sorteer je best per kleur door middel van een speciaal sorteerbakje. Heb je alles gecontroleerd en klaargemaakt om aan de slag te kunnen gaan. Bekijk dan ook even of er sprake is van voldoende verlichting in de kamer waarin je wil gaan werken. Is dat het geval? Dan ben je pas echt helemaal klaar om aan de slag te gaan met je diamond painting!

2.) Hoe de steentjes op je diamond painting aanbrengen?

De manier waarop je de steentjes gaat aanbrengen in je diamond painting is in de praktijk altijd afhankelijk van het soort diamond painting welke je hebt aangekocht. Bij verschillende winkels is het bijvoorbeeld zo dat er met je diamond painting een speciale pen wordt meegeleverd die je in bijvoorbeeld een beetje wax kan doppen. Vervolgens kan je met die pen de steentjes opnemen en op het canvas aanbrengen. Anderzijds is het ook mogelijk dat je voor het plaatsen van de steentjes gebruik dient te maken van een klein pincetje. Geloof het of niet, maar er zijn zelfs mensen die de steentjes gewoon met hun vingers aanbrengen. Het spreekt echter voor zich dat deze manier van werken in de praktijk wel erg complex is.

3.) Controleer je diamond painting en beslis wat er mee te doen

Tot slot is het na het maken van je diamond painting nog belangrijk om deze even grondig te controleren. Veel mensen doen dit niet waardoor ze er uiteindelijk achter komen dat er bijvoorbeeld enkele steentjes missen die er zijn uitgevallen. Dat is natuurlijk heel vervelend. Om dergelijke vervelende verrassingen te voorkomen is het altijd interessant om de steentjes na plaatsing nog even extra aan te drukken. Dit kan je gewoon met de hand doen, maar ook met een speciale diamond painting roller. Zo kan je er namelijk pas echt honderd procent zeker van zijn dat de steentjes zo vast mogelijk op het canvas komen te staan.

Finaal zal je uiteraard ook nog moeten nadenken over wat je nu precies met je afgewerkte diamond painting gaat doen. Berg je ze gewoon ergens op in een kast? Of ga je er toch een leuk stuk voor in je interieur van maken? In het laatste geval zal je uiteraard ook moeten onderzoeken hoe je ze nu precies het best in je interieur kan integreren. Ben je daar achter gekomen? Dan kan je ook na het afwerken van je diamond painting nog gedurende een lange tijd blijven genieten van jouw gecreƫerde kunstwerk.