Tuin inspiratie: zo geef je jouw tuin een flinke make-over!

De winter staat voor de deur. De meeste mensen besteden nog maar weinig aandacht aan hun tuin. Incidenteel worden er nog wat blaadjes verwijderd, maar het grootste werk zit er nu toch wel op. Dat betekent dus ook dat de echte tuinliefhebbers weer uit kunnen kijken naar een geheel nieuw seizoen. Het voorjaar is altijd hét perfecte moment om de tuin weer om te gooien en hier wat nieuw leven in te blazen. Ben jij wel weer eens toe aan een nieuwe tuin? Of wil je graag wat nieuwe elementen toevoegen, maar ben je er nog niet echt over uit hoe je dit gaat aanpakken? Dan wordt het hoog tijd om nu alvast wat inspiratie op te doen, want voor je het weet is het voorjaar daar!

Shoppen voor nieuwe tuinmeubels


Een eenvoudige en zeer effectieve methode om jouw tuin direct nieuw leven in te blazen is door het plaatsen van geheel nieuwe tuinmeubels. Shoppen voor nieuwe tuinmeubels is bij een woonwarenhuis in omgeving Zwolle natuurlijk nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je bekijkt eenvoudigweg online het aanbod, maakt direct een keuze en je krijgt de meubels binnen korte tijd opgestuurd.

Wist je dat de winter trouwens ook het ideale moment is om te shoppen voor nieuwe tuinmeubels? Omdat het seizoen nog lang niet begonnen is, beginnen woonwinkels de oude collecties tegen gereduceerde prijzen te verkopen. Wie toe is aan een nieuwe tuinset doet er dan ook goed aan om tot het najaar en de winter te wachten. Dan kan je vaak de mooiste meubels tegen zeer lage prijzen kopen. Toch weer mooi meegenomen! En overigens ook geen enkel probleem wanneer je genoeg ruimte hebt om ze binnen te stallen. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een materiaal wat het hele jaar door buiten geplaatst kan worden. Dat scheelt ook weer sjouwen gedurende de wintermaanden.

Controleer op de aanwezigheid van mollen


In de winter besteed je wellicht veel minder aandacht aan de tuin. Bij een zeer slechte winter zit je hier misschien zelfs weinig. Maar wist je dat mollen wél het hele jaar door actief zijn in de tuinen van mensen? Wanneer je hier geen rekening mee houdt en de tuin niet in de gaten houdt, dan kan het zomaar dat deze ongenodigde gast in jouw tuin verblijft. Met alle gevolgen van dien.

Er zijn mensen die ieder jaar weer mollen in de tuin hebben. Zij kiezen regelmatig uit voorzorg voor carbid online bestellen. Mollen carbid is een dier- en natuurvriendelijke methode om mollen snel uit de tuin te verjagen. En dat is nodig, want mollen kunnen enorme schade aanrichten. Wanneer je ze hun gang laat gaan, dan is het zelfs mogelijk dat de gehele bodem van de tuin verzakt en belangrijke elektriciteitskabels beschadigd raken. Dit moet uiteraard voorkomen worden.

Probeer daarom ook gedurende de wintermaanden regelmatig te controleren op de aanwezigheid van mollen. Zo kan je tijdig ingrijpen indien dat nodig is. Lukt het je maar niet om de mollen op de juiste manier te bestrijden en komen ze telkens terug? Dan is een mollenklem wellicht een wat effectievere methode. Hoe plaats je een mollenklem? Vraag dit zorgvuldig na aan de webshop die deze klemmen verkoopt. De klem moet op de juiste manier geplaatst worden, anders haalt hij weinig uit of zorgt hij voor onnodige pijn bij de mol. Volg de instructies zorgvuldig op voor het beste resultaat.

Bijzondere accessoires

Natuurlijk speelt uniciteit ook een belangrijke rol in de tuin. Je wil natuurlijk wel dat jouw tuin net wat meer opvalt dan die van de buren. Kies daarom niet voor alledaagse accessoires en meubels, maar laat ook een deel van jouw creativiteit zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een melkbus online kopen? Met een melkbus kan je alle kanten op. Je kunt hem ter decoratie plaatsen, maar hier ook zelfs een handig bijzettafeltje van maken. Laat je creativiteit de vrije loop met bijzondere spullen en accessoires om jouw tuin straks een speciale look te geven.