Waarom keramische tegels nemen?

Wil je nieuwe tegels in je huis plaatsen? Dan heb je veel tegelsoorten om uit te kiezen. Wellicht is een bepaald type tegel nog niet in je opgekomen: de keramische variant. Deze tegels bieden ontzettend veel voordelen vergelijkend met andere type tegels en het zou dus gek om deze niet te overwegen om te plaatsen in je woning. Badkamer, keuken of woonkamer: je kunt ze overal kwijt! De voordelen van deze tegels worden in deze blog benoemd.

Praktisch

Een keramische tegel kopen doe je niet alleen omdat ze mooi zijn, maar ook vanwege hun praktische kenmerken. Of je nou geglazuurde of ongeglazuurde tegels hebt, beide zijn erg hygiënisch. Het oppervlak is namelijk zeer dicht, waardoor mijten, microben en andere micro-organismen geen kans hebben om te overleven. Vanuit medisch oogpunt zijn dit dus ideale tegels voor de gezondheid. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te maken en blijven ze lang mooi. Het zijn erg duurzame tegels, want ze gaan flink wat jaren mee als je ze goed behandelt!

Geen krassen of vlekken

Heb je net een nieuw vloerkleed gekocht, gaat daar tijdens een diner gelijk een glas rode wijn overheen… Hier baal je als een stekker van. Dit hoeft niet zo te zijn als je keramische vloertegels hebt. Valt er een glas wijn of een bakje met olijven? Geen zorgen, vochtig dweilen en het is weg! Keramische tegels zijn vlekgevoelig. Zo blijven ze lang mooi. Ook zijn krassen en andere beschadigingen niet goed zichtbaar. Integendeel, de kans is zowat nihil dat er zichtbare of blijvende beschadigingen op de tegels komen. Organiseer je een feestje en komen een aantal gasten op naaldhakken? Dat is geen probleem, aangezien jouw tegels daar prima tegen kunnen!

Tuin

Ook in de tuin kun je zonder zorgen keramische tegels plaatsen. Als ze vakkundig en goed geplaatst worden, gaan ze heel lang mee. Ook zijn ze dan goed slipvast, waardoor het risico op ongelukken verkleind wordt. Bovendien zijn de meeste tegels van dit type weerbestendig. Hierdoor blijven ze mooi, ook al sneeuwt, regent of onweert het. 

Ben je benieuwd naar nog meer voordelen? Of wil je deze tegels eens bekijken? Kijk dan op  www.ceramicavloeren.nl voor meer informatie.