Welk bed past bij mij?

Gaat u een nieuw bed kopen? Maar weet u niet welk bed goed bij u past. Lees dan vooral verder in deze blog. Hier staat namelijk uitgelegd welke soorten bedden er zijn en welke het beste bij u past.

Soorten bedden

Er zijn veel verschillende soorten bedden. Een bed is erg persoonlijk, er zijn veel verschillende mensen en dus ook veel verschillende bedden. 

  • Boxspring. Boxsprings zijn vaak te vinden in hotels, ze worden daarom ook wel hotelbedden genoemd. Het heeft een Engelse naam en het betekent letterlijk vertaald een box met veren en dat is ook wat het is. 
  • Ledikant, is het meest bekendste bed. Het is eigenlijk alleen de buitenkant van het bed, zonder matras of lattenbodem. 
  • Waterbed, dit is een soort die niet vaak voorkomt. Het is een matras gevuld met water of soms met een soort kunststof zak. Met dit matras heeft u de minste kans op rug of nek klachten. Het matras vormt namelijk mee met je lichaam waardoor het overal ondersteund wordt. 

Welk bed past bij mij?

Een bed bestaat uit meerdere dingen, het bed zelf of het ledikant en het matras. Een ledikant is een keuze vooral gebaseerd op smaak, wat vindt u mooi en wat past er goed bij uw slaapkamer. Die keuze is erg persoonlijk. De keuze voor het matras is ook erg persoonlijk, het is een keuze die u kan helpen bij een goede nachtrust. Het is daarom belangrijk om het matras eerst te testen voordat u een aankoop doet. Bij de meeste matrassen is er wel een regel dat u met het matras mag proefslapen en als u er niet tevreden over bent dat u hem om kan ruilen of terug kan brengen. Wil u een nieuw bed kopen? 

Conclusie

Er zijn veel verschillende bedden. Het is van belang om goed uit te zoeken naar wat u precies wilt en het is nog belangrijker om een goed matras uit te zoeken. Dat is vooral is vooral belangrijk voor uw nachtrust en rug en nek klachten. Zou u liever een boxspring of een waterbed willen?